pátek 22. dubna 2011

O čem tento týden píše Erasport.cz



Sportovní zpravodajství Erasport.cz vám opět přináší malé shrnutí nejdůležitějších sportovních událostí uplynulých dnů. Jelikož se tým redaktorů nevěnuje pouze stěžejním sportům u nás, možná vás níže mile překvapí. 

Atletika…
Už druhým závodem pokračoval před pár dny v německém Grossolbersdorfu atletický seriál Vrhačská tour, což je společný česko-německý seriál zaměřený na vrhy a hody. Tři závody se konají v Německu a tři v Česku. Soutěží se v hodu diskem, kladivem, oštěpem a ve vrhu koulí. Nejlepších výkonů dosáhli v Sasku opět Češi. Nejlepší výkon předvedl kladivář Jan Dvořák a i další Češky měnily rekordy stadionu. Více si můžete přečíst v sekci atletika ve zprávách ze zahraničí zde.

Karate
Karate…
Svým druhým kolem pokračoval o uplynulém víkendu také Ústecký regionální pohár v karate. Právě na něm testoval soutěžní formu například Karate klub Ústí nad Labem. Turnaje se zúčastnilo celkem 200 závodníků z devatenácti oddílů. V žácích se dobře vedlo Davidu Šerákovi, mezi dorostenkami po delší pauze nastoupila Petra Klabanová, a hned zvítězila, a v nejstarší kategorii seniorů spojené s juniory si dobře vedli Jakub Klaban a Šimon Branda. Celou reportáž si můžete přečíst v bojových sportech, konkrétně v podkategorii karate.

Motokros…
Víkendovým závodem v bulharském Sevljevu odstartovali svoji světovou sezónu i motokrosaři v elitních třídách MX1 a MX2. Světový šampionát motokrosařů elitní třídy MX1 začal vyrovnanou bitvou Stevena Frossarda na Yamaze a jezdce Suzuki Clementa Desalleho. Oba se z prvního podniku vracejí se shodným ziskem 47 bodů. Třída MX2 začala za účasti českého závodníka Petra Smítky v sedle stroje TM. Ten však na body nedosáhl. Naopak plný počet nasbíral německý mladík Ken Roczen, který tak potvrdil svoji roli největšího favorita.

Tour de France…
Fanoušci cyklistiky se už pomalu těší na nový ročník Tour de France, ale Světová antidopingová agentura (WADA) stále ještě řeší ročník minulý. Oznámila totiž, že se stejně jako Mezinárodní cyklistická unie (UCI) odvolává proti nepotrestání španělského cyklisty Alberta Contadora, který během loňské Tour de France užil zakázanou látku clenbuterol. Contador smí zatím během trvání odvolacího procesu závodit. Španěl hodlá absolvovat jak Giro d´Italia, tak i Tour de France, kde bude obhajovat loňské vítězství. Pořadatelé obou velkých závodů se však netají tím, že z celé situace nejsou nadšení.

Fotbal - liga mistrů…
Poslední dny patří okrajově i fotbalu, a sice Lize mistrů. V obou posledních duelech se nekonalo žádné překvapení a jak Schalke, tak i Real Madrid si pohlídali svůj postup. Zároveň oba postupující dokázali i na podruhé zvítězit. Obě utkání však nebyla pro diváka příliš atraktivní, nejen kvůli tomu, že bylo prakticky rozhodnuto, ale především výkony mužstev neodpovídaly čtvrtfinále nejlepší klubové soutěže.

Tenis…
Český tenis si v tuto chvíli užívá postup do finále Fed Cupu po třiadvaceti letech! Jde takřka o historickou událost. Za více než osmnáct let existence samostatné státu postoupila fedcupová reprezentace poprvé do finále této soutěže. To si předtím zahrály ještě tenistky Československa v roce 1988. Čtveřice Petra Kvitová, Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová a náhradnice Lucie Hradecká to však dokázala změnit. Ohlasy nebo i videa z oslav najdete v sekci tenis!

MS v hokeji…
A na závěr ještě pozvánka na Mistrovství světa v ledním hokeji, které startuje už 29. dubna! Kromě sledování příprav vyhlásil Erasport.cz v těchto dnech i čtenářskou soutěž, vztahující se svou otázkou právě k MS v hokeji 2011. V minulých kolech jsme soutěžili například o výživové doplňky, knížky nebo sportovní oblečení. Nyní hrajeme o jak jinak než reprezentační dres! Kdo ho tedy ještě nemá a nechce fandit v civilu, může odpovědět na otázku a dostat se v případě správného tipu do slosování.
To vše a mnohem víc se dočtete ve sportovním zpravodajství Erasport.cz!

Žádné komentáře:

Okomentovat

jitka.krasova@seznam.cz