čtvrtek 26. května 2011

Dnešní trénink 26.5.2011

Rozcvičení + doplňkové triky na triceps

Bench press
10 x 27,5 kg
6 x 37,5 kg / 2 série
3 x 47,5 kg
2 x 47,5 kg / 2 série

Mrtvý tah
3 x 60 kg / 3 série
3 x 70 kg / 2 série
2 x 80 kg / 1 série

úterý 24. května 2011

Kde najdete všechny sporty na jediném místě? Na Erasport.cz!


Pokud jste vyznavači i jiných sportů než jen fotbalu, hokeje nebo dalších pár stěžejních odvětví, kterým se česká sportovní média věnují, máme pro Vás potěšující zprávu. Již bez mála rok existuje všeobecný sportovní zpravodajský server, který píše o všech sportech, které Vás jen napadnou. „Erasport.cz, všechny sporty na jediném místě“ Vám níže přináší pár důležitých událostí těchto dní, přesvědčte se sami, zda Vás svým servisem zaujme či nikoli.

Vodní sporty…
Český svaz kanoistů (ČSK) pořádal od minulého pátku do neděle 22. května v Račicích u Mělníka druhý závod Světového poháru rychlostních kanoistů, přihlášeno bylo 650 posádek, v nichž pádlovalo na 57 medailistů z loňského světového šampionátu. Čeští rychlostní kanoisté se lehce probojovali do finále, v něm ale nakonec na medaile valná většina nedosáhla. Český kajakář Filip Šváb zaostal pouhé čtyři setiny sekundy za medailí ve sprintu na 200 metrů, obsadil páté místo. Stejná příčka patří i jediné české kanoistce na této trati, Anně Navrátilové. Deblkajak Andrea Doktorová, Michaela Fasnerová obsadil místo desáté. Na trati na 5000 metrů pak ale udělali obrovskou chybu rozhodčí, pokud chcete vědět podrobnosti a kdo nakonec stál na stupních vítězů, navštivte sekci vodních sportů, kanoistika.

Motorsport…
Po roční pauze se do kalendáře mistrovství světa vrací Rally Argentina, kdy tamní trati hostily seriál IRC. O další body v rámci P-WRC jede bojovat Martin Semerád, který tak plní povinnost absolvovat alespoň jednu soutěž v zámoří. Protože start v Argentině je pro rodinný tým náročnou záležitostí, bude mít posádka k dispozici jen trojčlenný tým a půjčené auto. Z 63 přihlášených posádek vypadl Henning Solberg startující za tým Stobart Ford. Soutěž začíná už ve čtvrtek 26. 5. 2011, a to diváckou speciálkou v Carlos Paz. Celkový vítěz této rallye pak bude vyhlášen v neděli odpoledne.

Erasport.cz píše také o závodech formulové série IndyCar. V uplynulých dnech se na oválu Indianapolis Motor Speedway strhl infarktový boj o to, kdo se kvalifikuje do závodu Indy 500 a kdo pojede předčasně domů. Ze souboje nejhůře vzešel tým Andretti Autosport, který měl jen poloviční úspěšnost.

Tenis…
V těchto dnech je tenisový svět upřen ještě na French Open, za necelý měsíc ale startuje také už 125. ročník Wimbledonu! Nejslavnější a zároveň nejstarší tenisový turnaj planety odstartuje 20. června. V loňském roce se přitom Wimbledon, jenž se tradičně hraje na travnatých dvorcích v All England Lawn Tennis and Croquet Clubu, perfektně povedl českým tenistům i tenistkám. Letos tak budeme doufat, že se na předměstí Londýna dočkáme dalších vynikajících výsledků. Kompletní pozvánku i s ohlédnutím za minulým ročníkem najdete v tenisové sekci Wimbledon.

Cyklistika…
Tyler Hamilton, bývalý týmový kolega amerického cyklisty Lance Armstronga, v nedělním televizním pořadu „60 Minutes“ podotkl, že vedení Mezinárodní cyklistické federace pomohlo sedminásobnému vítězi Tour de France zakrýt pozitivní dopingové testy. Informaci v pondělí přinesla agentura Reuters. Tyler Hamilton v pořadu řekl, že se mu Armstrong přiznal, že byl pozitivně testován na EPO (erythropoetin) během Tour de Switzerland v roce 2001, ale přesto unikl trestu Mezinárodní cyklistické federace (UCI). Armstrong vždy tvrdil, že nikdy nebyl pozitivně testován. Na Hamiltonova slova okamžitě reagoval Armstrongův právník. Také zdroj z UCI, která sídlí ve Švýcarsku, agentuře Reuters potvrdil, že v letech 2001-2003 nebyl Amrstrong pozitivně testován. Více se dozvíte v sekci cyklo.

To vše a ještě mnohem více se dočtete na Erasport.cz!

pondělí 23. května 2011

Dnešní trénink 23.5.2011

Jen benčík, rozcvičení

3 x 45 kg
3 x 47,5 kg
2 x 50 kg
1 x 52,5 kg
2 x 50 kg
3 x 47,5 kg

a doplňkové cviky.

Na trénink jsem šla po pracovně úmorném víkendu, kdy jsem přemísťovala kameny ve skalce cca 15 kg, možná vážily i víc, nakonec se mi trénovalo dobře. Uvidím jak čtvrtek,  ovšem chtělo by to odlehčit.... uvidím :o)

sobota 21. května 2011

Aerobik, atletika, tenis nebo golf… I o tom píše Erasport.cz


Aerobik
Erasport.cz je stále ještě relativně nový, avšak nikoliv už tolik neznámý, všeobecný sportovní zpravodajský server. Vznikl v červnu roku 2010 a poslední údaj o počtu čtenářů přesáhl 80.000 unikátních uživatelů měsíčně. Erasport.cz se nevěnuje pouze fotbalu a hokeji, jak je tomu u ostatních portálů zvykem, ale dává šanci i menším a ne tolik výrazným sportovním odvětvím. Níže Vám tak přinášíme důležité sportovní novinky a události uplynulých dnů nebo akce, na které se brzy můžete těšit.

Aerobik…
O uplynulém víkendu se v Havlíčkově Brodě konal již třetí nominační závod pro mistrovství Evropy a světa ve sportovním aerobiku. Úřadující mistryně, Denisa Barešová, konečně potvrdila svoji formu a nemusí se tak již bát, že by na vrcholných soutěžích nestartovala. Český svaz aerobiku, fitness a tance FISAF.cz jí udělil divokou kartu. Další prostor pro obhajobu tedy bude už koncem června na Mistrovství Evropy v italském Turíně.

Atletika…
Seriál atletických závodů pokračuje na asijské půdě. Po mítinku v korejském Tegu se elitní atleti přesunuli  k druhému dílu Diamantové ligy do Šanghaje. V dějišti letošního mistrovství světa zářil americký překážkář David Oliver. Do sezóny vstoupil časem 13,13 vteřiny a v neděli se tak utkal v nelítostném souboji s čínskou modlou Liu Xiangem. Ten však na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji potěšil miliony svých příznivců, když zvítězil a po vleklých zdravotních problémech se tak ve velkém stylu vrátil. Populární atlet navíc ukončil sérii osmnácti vítězství Davida Olivera a posunul se do čela světových tabulek.
 
Tenis…
Po březnovém Davis Cupu a dubnovém Fed Cupu se v Paříži v úterý rozjela mužská kvalifikace na druhý grandslamový turnaj sezóny French Open. Do jejího úvodního kola zasáhla hned pětice českých tenistů a dále pokračují čtyři z nich. Skončil pouze Dušan Lojda, který nestačil na Dána Frederika Nielsena. Naopak postupují Ivo Minář, Jaroslav Pospíšil, Jan Hernych a Lukáš Rosol.

Golf…
Třetí start na okruhu Ladies European Tour (LET) čeká během nejbližších čtyř dnů českou golfistku Kláru Spilkovou, jež se tentokrát možná dočká i výraznější podpory krajanů mezi diváky. Turnaj se totiž hraje v Bavorsku severně od Mnichova a dorazí na něj jak kompletní evropská špička, tak i některé hvězdy amerického okruhu LPGA včetně Sandry Galové. Spilková se díky úspěšnému vstupu do profesionálního světa rychle stala jednou z největších adeptek na titul nováček roku. Ve finančním žebříčku LET je aktuálně na 26. pozici se ziskem 13 582,50 eura a na další dotované místo by ráda zaútočila právě také v Německu.

Basketbal…
Basketbalová první liga zná svého vítěze. Čtvrtý zápas mezi Jindřichovým Hradcem a Chomutovem ovládl sebevědomý Chomutov, který chtěl finálovou sérii na jihu Čech ukončit, a to se mu podařilo po prodloužení. Velká podívaná nabídla obraty a napínavé situace až do úplného konce. V prodloužení se již domácí Jindřichův Hradec nedostal do tempa a mistry 1. ligy jsou tedy po Spartě Praha právě Levharti Chomutov.

Formule 1…
Mezinárodní automobilová federace (FIA) přijala nová pravidla pro výfukové difuzory, které ovlivňují kvalifikační výsledky při závodech formule 1. Novinky měly vstoupit v platnost už při víkendové Velké ceně Španělska, ale podle informací britského Autosportu je odloží až na období po závodě na okruhu u Barcelony. Během kvalifikací získávala výhodu hlavně stáj Red Bull. Její monoposty dokázaly díky nastavení motoru produkovat výfukové plyny i tehdy, kdy jezdec nedržel plynový pedál. Tím pádem měly vozy větší přilnavost k trati a tím i vyšší rychlost.
To vše a ještě mnohem více se dočtete na Erasport.cz!

čtvrtek 19. května 2011

Trénink 19.5.2011

Rozcvičení

Mrtvý tah s různě pokrčenýma nohama a šíří postoje
6 x 50kg / 8 sérií

Bench press volnou činkou
2x 45 kg
2x 47,5 kg
1x 50 kg
1x 52,5 kg
1x 55 kg / 3 série (ne celý zdvih)
2x 50 kg

pondělí 16. května 2011

Dnešní trénink (jen zlehka)

Bench press 3 x 42,5 kg / 6 sérií

Doplňky 2x denně 250mg. vitamínu C, B komplex, Zinek 15mg, podle návodu BCAA Pure

středa 11. května 2011

Tipy na praktické sportovní pomůcky


Přemýšleli jste někdy o tom, že byste si domů pořídili některou ze sportovních pomůcek, abyste nemuseli chodit za tréninkem do fitness centra či tělocvičny? Máme pro Vás několik zajímavých tipů!

Gymnastický míč
Gymnastický míč je tím nejzákladnějším pomocníkem jak pro ty, kteří chtějí tvarovat svojí postavu (především velmi účinným tréninkem břišních svalů), tak také pro ty, kteří mají problémy třeba s bolestmi zad a potřebují posilovat hluboké stabilizační svaly páteře. Gymnastických míčů se vyrábí celá řada a liší se především svým průměrem. Nezapomeňte, že volba správného průměru vzhledem k Vaší výšce je naprosto klíčová! Pro děti do výšky 110 cm se používají malé gymnastické míče do průměru 30 cm, pro děti do výšky 135 cm pak míče s průměrem 45 cm, pro osoby mezi 135 a 155 cm míče s průměrem 55 cm. Měříte-li od 155 do 175 cm, bude pro Vás ideální průměr 65 cm, měříte-li do 185 cm, potřebujete gymnastický míč 75 cm, jste-li ještě vyšší, kupte si míč o průměru 85 cm.

Žebřiny
Žebřiny, anebo také ribstole – jednoduchá tréninková pomůcka, která potřebuje jen minimum prostoru pro svoji instalaci… stačí vlastně kousek volné zdi. Umožní Vám ale jednak trénink řady zajímavých cviků, jednak se na nich vydovádí i Vaše děti. Žebřiny je lepší koupit v dřevěné variantě, která je pro trénink příjemnější než „chladná“ varianta kovová. K žebřinám je vhodné dokoupit i jednoduchá bradla, čímž výrazně rozšíříte škálu možných cviků.

Eliptical
Eliptical neboli crossový trenažer je asi nejoblíbenějším sportovním aerobním strojem současnosti. Rotopedy a steppery už trochu upadají v zapomnění, jejich místo ale nahrazují právě elipticaly. Ty se dají zakoupit sice i v ceně mezi 3000 – 5000 Kč, pro běžný trénink (a především pro trénink pravidelný a dlouhodobý) je vhodné sáhnout po kvalitnějších kouscích, které se pohybují v cenovém rozmezí od 7000 Kč výše. Eliptical by měl mít dostatečně dlouhý krok, dobrou nosnost a také správnou ergonomii pohybu. To však většina elipticalů v mnou výše doporučeném „lepším“ cenovém rozmezí bez problémů splňuje.

Trampolína
Trampolína najde ve Vaší domácnosti opět dvojí uplatnění – jednak jako sportovní pomůcka (v poslední době velmi oblíbená), a jednak budou spokojeny zase Vaše děti. Trampolína je nářadí vhodné tedy pro děti i dospělé, a to k výcviku rovnovážných a obranných reakcí, na kondiční a posilovací cvičení posturálního svalstva. Trampolíny se vyrábějí s různým průměrem, kdy je lepší volit vždy alespoň 120 cm či více (dětem postačí i malé s průměrem 96 cm, pro dospělého jsou ale nedostačující). Nosnost většiny klasických trampolín je cca 100 kg.

A na závěr…
Výše jsme Vám dali několik zajímavých tipů na praktické sportovní pomůcky, na závěr tip ještě jeden. Ať už budete trénovat kdekoliv, doma, ve fitku, tělocvičně nebo třeba venku na louce, vždy nezapomeňte na to, mít na sobě kvalitní sportovní oblečení. Volné a pohodlné oblečení Vám umožní se plně soustředit na prováděnou sportovní činnost, budete se lépe cítit – a Vaše sportovní výkony tomu budou odpovídat!

pondělí 9. května 2011

Trénink 9.5.2011

Už jsem to tu psala, bolest levého ramene (kterou jsem si pořídila v září 2010) je úplně pryč. Zmizela postupně bez prášků, trpělivým cvičením a posilováním všeho svalstva okolo ramene. Můj dík patří Monče Rovné, která mi v březnu vysvětlila co a jak a proč.

Dnešní trénink se nesl ve znamení  rozcvičování všech možných sviků s jednoručními činkami 3 a 10 kilo. Možná že někoho napadne proč to pořádně nepíšu. Nepíšu, není co, cvičím dlouho už hodně intuitivně - cítím svalové skupiny které jsou slabé, nebo které jsou zatuhlé a potřebují posílit a protáhnout. Často střídám tahy s tlaky a následně provádím strečink, poslouchám svojí tělesnou schránku a provádím s ní to co jí dělá dobře :o)

Po 20ti minutovém rozcvičení s nízkými váhami včetně benče jsme přejela bench press 3x40 kilo v 8 sériích, chtěla jsem dodržet pauzy mezi sériemi 30 sekund. Cítila jsme že 30 vteřin pauza mezi sériemi je pro mě příliš krátká a tak jsem protáhla pauzy na 45-60 vteřin. To mi umožnilo cvičit pomalu, naprosto soustředěně a s rozmyslem.

Na tento čtvrtek plánuji fullbody: dřep, mrvý tah  a bench. Jakou podobu bude trénink mít ještě uvidím, poslední verze kruhového tréninku se mi dost zalíbila.

Doplňky 2x denně 250mg. vitamínu C, B komplex, Zinek 15mg, podle návodu BCAA Pure

čtvrtek 5. května 2011

Trénink 5.5.2011

Dnešní rozcvičení jsem pojala jako kruhový trénink a to 3 kola:

Rozpažky
10 x JČ 3 kg
Bench press 8 x 27,5 kg
Horní kladka 8x25 kg
Přítahy velké činky k pasu
8x15kg
Mrtvý tah s nataženýma nohama 8x50 kg

Konec rozvičky
-----------------------------------------------------------------------

Bench press
3 x 40 kg / 8 sérií (30s pauza mezi sériemi)
2 x 45 kg
1 x 47,5 kg
1 x 50 kg

cca 40 minut

Doplňky 2x denně 250mg. vitamínu C, B komplex, Zinek 15mg, podle návodu BCAA Pure

úterý 3. května 2011

Co přinesl v uplynulých dnech Erasport.cz


Asi největší a co do počtu fanoušků i nejmasovější sportovní událostí těchto dnů je bezesporu hokejové mistrovství světa, které až do 15. května hostí Slovensko. Není příliš pravděpodobné, že Vás tato vlna nestrhla, ale pokud přeci jen nejste nadšení fandové pouze hokeje nebo fotbalu, máme pro Vás dobrou zprávu. Už od loňského června je spuštěno všeobecné sportovní zpravodajství Erasport.cz, které věnuje pozornost i jiným sportům.

Atletika…
Na Prvního máje byl v Děčíně odstartován již 14. ročník Děčínského běžeckého poháru, a to 43. ročníkem D - H - D běhu na 10 000 metrů. D - H - D je tradiční děčínský závod, který za dobu svého konání prošel mnoha změnami, až se současná trať ustálila na zmíněných 10 000 metrů na dráze. Závodu se zúčastnilo celkem 29 atletů, kteří startovali ve dvou bězích. Celou reportáž si můžete přečíst ve zprávách sekce atletika z domova.

Tenis…
O den dříve odstartovala první generálka na tenisové French Open, ve Španělsku byl zahájen první vrchol antukové sezóny, turnaj Mutua Madrid Open! Poslední zprávy ze světa tenisu hovoří o úspěchu pro Českou republiku. Benešová porazila svoji deblovou partnerku Záhlavovou Strýcovou, dále jde i Šafářová a i další česká jednička Kvitová si vede výtečně. Se Scheepersovou neztratila ani set a postoupila do osmifinále.

Necelé tři týdny po skončení French Open se pak můžete těšit na další ročník Wimbledonu! Začíná tedy v červnu, přesněji v pondělí dvacátého!

Golf…
I golfová sezóna startuje se vším všudy, už se pomalu ale jistě rozjíždí také v České republice. Uplynulý golfový víkend patřil totiž sérii Czech Golf Amateur Tour 2011 (CGAT). Na krásně upravené hřiště zavítala do Kunětické Hory celá česká amatérská golfová špička, která zároveň otestovala nový hrací systém turnaje. Úvodní podnik vyhráli suverénně Šimon Zach a Karolína Vlčková. Více o nejen českém golfu se dozvíte v ostatních sportech!

Motorsport…
O posledním dubnovém víkendu se sešli také milovníci driftu, konkrétně v Sosnové u České Lípy, kde se konal první závod letošní sezony Czech Drift Series 2011, tedy českého šampionátu v driftu. Závod probíhal po oba víkendové dny a kromě zážitků přinesl i změny v celém šampionátu Czech Drift Series. Tou největší byla změna v pravidlech. Došlo k rozdělení závodníků do dvou tříd – Pro a Street. Vítězem prvního kola skupiny Pro se stal Standa Bezouška a ve skupině Street začal perfektně Martin Lang. Více se dočtete v sekci motorsport, kde pro Vás Erasport sleduje ale i další série, přesvědčte se například v kategorii Formule 1.

Kulturistika…
I kulturisté jsou nyní v nejvyšší přípravě, už 7. května začíná Mistrovství Čech, Moravy a Slezska mužů a žen. O týden později pak Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters!

To vše a mnohem víc se dočtete ve sportovním zpravodajství Erasport.cz!


pondělí 2. května 2011

Trénink - pondělí 2. května 2011

Rozcvičení a různé drobné cviky na ramena s JČ 5kg

Horní kladka
6x25 kg /6 sérií

Mrtvý tah

3x70 kg / 3 série

Bench press
6 x 27,5 kg / 2 série
3 x 37,5 kg / 8 sérií (30s pauza mezi sériemi)
10 x 27,5 kg

cca 40 minut

Doplňky 2x denně 250mg. vitamínu C, B komplex, Zinek 15mg, podle návodu BCAA Pure

K mé nezměrné radosti bolest z levého ramene definitivně ustoupila.