pondělí 31. ledna 2011

Trénink 31.1.2011

Dřep 8x3x20kg

Bench press volnou činkou
4x6 x 37, 5kg
2x6 x 40kg

Mrtvý tah
3x5x60kg

Nebudu to komentovat - včera jsem téměř dvě hodiny masírovala záda na havajský způsob a moje bederní část zad dnes nečekaně hlásí stávku, proto jsem poslední dvě série MT nedokončila. Uvidím jak ve čtvrtek, naštěstí je pro mě primární cvik bench-press a rameno (zaplaťpánbůh) seká dobrotu.

neděle 30. ledna 2011

Kde koupit nejlepší oblečení pro sport i volný čas?



Zajít si zacvičit do fitka, zaběhat pro radost do přírody nebo zakopat do míče s kamarády, to už dávno není jen o tom, vzít si na sebe tepláky a obnošené triko a říkat si, jdu sportovat, nezáleží přece na tom, co na sobě mám! Omyl, záleží a to hodně! Zvolíte-li totiž to správné oblečení, nejen že se budete lépe cítit, ale i Váš trénink bude o poznání lepší! Proč?

Je to prostá logika. Větu „vypadat dobře = cítit se dobře,“ slyšel už snad každý z nás. A ono to tak skutečně funguje. Jasně, není potřeba na sobě mít každou chvíli jiný model nejdražších značek, ale sáhnete-li třeba právě na cestu do zmíněného fitka (ale klidně i za jinými sporty a co víc, třeba i do kina nebo na party s přáteli) po legendární značce sportovního oblečení Uncle Sam, uvidíte sami ten rozdíl!

Perfektní střih zaměřený na sportovce zvýrazní na Vaší postavě partie, na které jste hrdí, zároveň dokáže ukrýt i jiné, na kterých ještě chvíli makat musíte. Navíc vzdušnost a volnost oblečení zajistí, že se budete dobře cítit i při tom nejnáročnějším tréninku! Kvalita zvolených materiálů je pak garancí, že  barvy a životnost oblečení neutrpí ani při velmi častém praní.

Ve značce Uncle Sam se ale ukrývá ještě jedna mocná síla. Na jednu stranu se oblečení s logem „US“ hodí pro široké spektrum sportů, na stranu druhou jej ale můžete použít i ve svém volném čase, při posezení s přáteli, cestě na výstavu či do kina a dlouhou řadu dalších mimosportovních aktivit.

Zajímavý tip: víte, kde koupíte praktické sportovní potřeby?

Oblečení Uncle Sam je na českém trhu už 20 let. A to je pořádná doba! Aby se značka tak dlouho držela na výsluní a na čelní pozici ve svém oboru, je k tomu nezbytné jedno: ty věci musí být fakt kvalitní a líbivé. Jak jinak by se zákazníci každého půl roku vraceli k novým kolekcím, jak jinak by v dnešní tvrdé konkurenci levných asijských značek drželi na špičce českou firmu, jak jinak by se označení „Uncle Sam“ mohlo stát téměř synonymem pro výraz „kvalitní oblečení pro sport i volný čas“?

Nechte se i Vy zlákat představou, že se za Vámi budou ostatní ve fitku, při jiných sportovních aktivitách i při dalších příležitostech otáčet! Dopřejte si to nejlepší, co Vám nabízí dlouhodobě největší internetový obchod ve svém oboru Ronnie.cz, prostudujte si naší nabídku a zkuste námi nabízené sportovní oblečení i Vy!

pátek 28. ledna 2011

Flákám se

Tři dny jsem byla na horách a ač nelyžovala, chodila pořád někam nahoru dolů a bolej mě nohy ještě teď. V pondělí začnu normálka trénovat.

čtvrtek 27. ledna 2011

Výrobci sportovní výživy (1.)



Doplňková výživa patří v současnosti k neodmyslitelné součásti přípravy nejen vrcholových sportovců, ale z velké části i široké sportující veřejnosti. Na českém trhu působí nespočet firem nabízejících doplňky výživy, v dnešním článku si představíme některé z těch známějších.

Aminostar

Společnost Aminostar byla založena v roce 1998. Od počátku se výroba zaměřovala na doplňky sportovní výživy určené zejména pro kulturistiku, fitness a silové sporty. S postupným rozšiřováním výroby se začala nabídka orientovat i do dalších oblastí sportu a zdravého životního stylu. Nově tak vznikla výrobková řada Xpower, která je určena zejména pro vytrvalostní sporty - cyklistiku, běh a běh na lyžích, atletika. Nabídka pro silové sporty byla rozšířena o speciální řadu výrobků ROX.

BSN

BSN je jedním z předních světových výrobců sportovní výživy. BSN Nutrition je zároveň producentem nejznámějšího a nejprodávanějšího anabolizéru (suplementu pro nárůst svalové hmoty) Nitrix AVPT. Společnost BSN ve Spojených státech spolupracuje s předními profesionálními kulturisty, mimo jiné i s osminásobným Mr. Olympia Ronnie Colemanem. I díky tomu patří produkty BSN k naprosté světové špičce.

Dymatize

Svého času patřily produkty americké společnosti Dymatize v České republice k nejoblíbenějším. Po několika aférách zpochybňujících jejich kvalitu značka v očích českých uživatelů oslabila, přesto si i v současnosti najde řadu svých zastánců.

Extrifit

Produkty sportovní a doplňkové výživy značky Extrifit jsou vyvinuty a vyrobeny specielně pro kulturisty a adepty silových sportů a fitness. Filozofií firmy je nabídnout právě ty suplementy, které jsou základním stavebním kamenem pro růst kvalitní svalové hmoty, rozvoj síly a spalování podkožního tuku. Extrifit doslova vtrhl na český trh jen před několikka málo lety a v současnosti těžko najdete silového sportovce, který by jejich produkty neznal.

Nutrend

Společnost Nutrend vznikla v roce 1993, roku 2005 již zaměstnávala na 90 lidí různých profesí a odborného zaměření. Nutrend je také oficiálním dodavatelem Českého olympijského výboru. Značka Nutrend je neoddělitelně spjata se sportem a do svého širokého portfolia doplňků výživy promítá bohaté zkušenosti ze spolupráce se špičkovými sportovci. Právě šířka spektra produktů, nesmlouvavý důraz na kvalitu a aktivní postoj v boji proti dopingu jsou základem úspěchu a řadí společnost Nutrend mezi nejvýznamnější evropské producenty doplňků výživy pro sport a aktivní životní styl. Vývoj a výroba produktů společnosti Nutrend splňuje požadavky normy ISO 9001.

Promil

První koncentrát syrovátkových bílkovin WPC se ve společnosti Promil vyráběl již od roku 1976 a používal se pro výživu československých vrcholových sportovců a olympioniků. Promil byl prvním výrobcem syrovátkových bílkovin a výrobků na jejich bázi v ČSSR. Více než 30 let trvající praxe Promilu přinesla mnoho cenných poznatků, které lze použít ve výživě sportovců všech výkonnostních kategorií a specializací. Výrobky Promil zaručují výbornou kvalitu, vynikající chuť a především Vaše úspěchy.

Weider

Téměř 70 let se Joe Weider a jeho společnost Weider věnovali vzdělávání lidí celého světa v oblasti kulturistiky, fitness, zdraví a wellness. Weider získal důvěru lidí, kteří si uvědomují, že zdraví je velice důležité a je potřeba pro něj něco dělat, jedním jednoduchým způsobem - po půl století kladl nade vše ostatní kvalitu a účinnost svých výrobků. Dnes je Weiderovo jméno známo po celém světě ve spojení se zdravím a fitness. Přes 120 zemí ctí jeho kvalitní značku, informace, výrobky a služby. Značka Weider je nejen v USA, ale i po celém světě spojována s časopisy, výživovými suplementy a nejvýznamnějšími sportovními událostmi.


středa 26. ledna 2011

Foto z léta 2008

Vítězný výstup na vrchol Rysů ve Vysokých Tatrách 2008 po sedmi měsících po operaci levého menisku. Výstup s převýšením cca 1200 metrů (1200 nahoru, 1200 dolů).


neděle 23. ledna 2011

Crossové trenažery



Minule jsme si pověděli něco o rotopedech a dnes se podíváme na další typ stroje, který se hodí pro domácí použití a který můžete efektivně využít ke zlepšení celkové kondice. Tématem našeho povídání budou crossové trenažery (kterým se také občas říká eliptické trenažery a nebo prostě jen elipticaly). Jaké jsou jejich výhody? Trénink na elipticalu zapojí skutečně svaly celého těla. Pohyb připomínající chůzi či běh (v závislosti na délce kroku) je plynulý a velmi šetrný ke kloubnímu aparátu a ve spojení s pohybem horní části těla vytváří přirozenou souhru velkého množství svalových skupin. Toho lze využít jak při lehkém kondičním tréninku, tak i při rozvoji celkové kondice u výkonnostních sportovců

Stejně jako při výběru rotopedu je v první řadě důležité brát v úvahu, kdo bude trenažer využívat a jak intenzivně. Vybíráme nejen podle hmotnosti, ale také podle výšky člověka, který bude stroj využívat. Proč výšky? Eliptické trenažery mají různou délku a tvar kroku a ne každý bude optimální pro osoby různé výšky.

Důležitým bodem je volba brzdného systému.Většina crossových trenažerů na trhu má dnes brzdu magnetickou, případně ještě dokonalejší – elektromagnetickou, které poskytují tichý chod a jsou velmi spolehlivé. Některé levnější modely jsou vybaveny brzdou mechanickou - páskovou, která je ovšem při chodu přístroje poměrně hlučná, neposkytuje 100% plynulý chod a rychle se opotřebovává. S tím souvisí i regulace zátěže, která může být buď ruční (zátěž volíte otáčením regulátoru) nebo elektronická. Druhá možnost je nezbytná, pokud požadujete přístroj s volbou různých tréninkových programů, které si buď volíte sami, nebo které se mohou měnit automaticky, například v závislosti na Vaší tepové frekvenci (příkladem takového elipticalu je třeba Kettler Verso 309).

Ještě jednou se vrátíme k nosnosti trenažeru. Zde platí, že pokud bude stroj využívat těžší člověk, pak je vhodné sáhnout po značkových strojích robustnější konstrukce, které také obvykle nabízejí kvalitnní řešení kloubních spojů (ložiskové provedení oproti méně kvalitním kluzným pouzdrům). Na takovém stroji bude trénink komfortní, kdežto na levnějších modelech se v důsledku velkého zatížení mohou brzy objevit poruchy.

V příštím díle: běžecké pásy

Parametrů, které musíte při výběru vhodného crossového trenažeru vzít v úvahu je poměrně hodně, takže se neváhejte poradit s odborníkem, který Vám na základě Vašich potřeb doporučí vhodný model.








čtvrtek 20. ledna 2011

Drobné přerušení

V úterý bylo kondiční cvičení a hodinová vycházka se psem, středa odpočinek.
Vyšší moc tomu chtěla že dnešní trénink se nekonal, zítra jdu darovat krev a pár dnů budu mimo posilovnu. Další trénink plnánuji za týden.

pondělí 17. ledna 2011

Dnešní trénink posilovna 17.1.2011

Dřep 5x5x30kg

Bench press volnou činkou
3x6 x 37, 5kg
4x6 x 40kg

Mrtvý tah 5x5x60kg

Poznámka: trénink č.5 podle tohoto rozpisu

středa 12. ledna 2011

Dnešní trénink posilovna 12. ledna 2011

Dřep 5x5x30kg

Bench press volnou činkou
3x6 x 37, 5kg
3x6 x 40kg

Mrtvý tah 5x5x60kg

Takže trénink č.4 podle tohoto rozpisu
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka: zjistila jsem že mám špatný tréninkový plán - nevím nakolik se na tom podílela moje hloupost nebo chyba excelovské tabulky pro výpočet, důležité na tom je to že mi to došlo včas!!!

Takže znovu, předpokládaná maxima na konci března (kdy trénink končí) jsou: dřep 50 kg, bench 65 kg, mrtvý tah 100kg.

K mé nezměrné radosti jsem zjistila že bolest ramene skutečně ustupuje. Pravda je, že rameno denně rozcvičuju a protahuju a přidala jsem i cviky s lehkou zátěží tak aby zesílilo celé rameno a s ním i problematická rotátorová manžeta (pletenec šlach a hlubokých svalů ramenního kloubu). Tímto momentem se otevírá období smysluplnějšího trénnku a doufám že i bacily mě konečně dají pokoj. Moc se těším.
 Tahle paní http://powerlifting.ronnie.cz/c-8379-adina-hykova-to-by-v-tom-byl-cert-abych-to-nedokazala-take.html má moje sympatie - a pak že to nejde!!! Všechno jde když se chce!

pondělí 10. ledna 2011

Dnešní trénink posilovna pondělí 10. ledna 2011

Dřep 5x5x30kg

Bench press volnou činkou  6x6x35kg

Mrtvý tah 5x5x50kg

Poznámka: trénink č.3 podle tohoto rozpisu

Zítra mě (stejně jako každé úterý) čeká hodinové kondiční cvičení s posilováním s vlastní váhou těla  (zapomínám to sem psát) a do posilovny zamířím už ve středu, protože ve čtvrtek a v pátek se mi nedostává času :-). V sobotu a v neděli musím být fit, učím se masírovat.

čtvrtek 6. ledna 2011

pondělí 3. ledna 2011

Posilovací stroje pro domácnost – jak je vybírat?



minulém článku jsme si řekli něco o využití rotopedu pro domácí trénink, dnes se podíváme na využití dalších pomůcek pro rozvoj fyzické kondice a tvarování postavy, které můžete využít přímo doma. Domácí trénink může být zajímavou možností pro ty, kteří nechtějí, nebo nemohou navštěvovat komerční fitko, ale přesto chtějí formovat postavu s pomocí specializovaného vybavení. Trénink v pohodlí domova má pochopitelně své výhody i nevýhody, ale pokud se pro něj rozhodnete, je důležité zvolit vhodné a kvalitní vybavení.

Volba  toho správného posilovacího stroje se může zdát velmi obtížná (a to také skutečně někdy je, přihlédneme-li k dnes již velice široké nabídce trhu a také k množství různých parametrů, které je při výběru nutné brát v úvahu). Pokud se ale zaměříte na několik základních bodů, vše bude hned o mnoho jednodušší. Pojďme se na vše podívat trochu blíže.

Nejprve bych Vás ale rád varoval před stroji, které si domů v žádném případě nepořizujte. Jedná se především o různé „universální posilovače“ z teleshoppingů, které slibují fantastické výsledky zcela bez námahy jen za několik minut denně. Pochopitelně, není tomu tak a výsledky bez investice Vašeho času a energie jednoduše neexistují. Tréninkové vybavení je Vaším pomocníkem, ale je to Vaše úsilí, které Vás dovede k cíli.
Víte že: společnost Kettler je jedním z nejoblíbenějších výrobců posilovacích strojů?
Pro začátečníky bude dobrou volbou například universální posilovací věž, která kombinuje pákové cviky a kladky. Zvažte jaké množství cviků ten který stroj nabízí a jaké možnosti tréninku Vám poskytne. Pozornost věnujte systému nakládání zátěže – u některých strojů je závaží integrované (ve formě „cihliček) a některé posilovací stroje se nakládají pomocí klasických kotoučů. Nezapomeňte na to, že dostatek prostoru potřebujete nejen na umístění stroje jako takového, ale také na trénink. Některé konkrétní cviky mohou vyžadovat více místa, než kolik stroj zabírá stroj samotný a tak se předem ujistěte, že potřebný prostor budete mít doma k dispozici.

Základním „minimalistickým“ řešením, které přivítají zkušenější sportovci, kteří mají již o něco vyšší výkonnostní úroveň než začátečníci, je například kombinace polohovatelné posilovací lavice, nakládacích jednoruček a velké činky. Pokud toto vybavení doplníte o stojan na velkou činku a žebřiny, na které umístíte hrazdu, případně bradla, máte k dispozici vše potřebné k plnohodnotnému tréninku.

Cena je bezpochyby jedním z rozhodujících faktorů. Levnější modely poskytnou základní výběr cviků, ale pokud vyžadujete například velmi tichý chod stroje, nebo nadstandardní množství cviků, pak zvolte spíše některý z kompaktnějších modelů, které Vám za vyšší cenu poskytnou zároveň komfortnější trénink a vyšší stabilitu.

V příštím díle: crossové trenažery

Při výběru se neváhejte obrátit na prodejce, který Vám vysvětlí všechny specifika a možnosti daného modelu a navrhne optimální řešení na základě Vašich potřeb a požadavků.


Dnešní posilovna 3.ledna 2011

Dvě jedničky v datumu, no to je něco! Takže najíždím trénink podle Korteho, pravda opatrně, jsem po nemoci - v poslední době si vážně připadám jako chcípáček.

Dřep 5x5x30kg

Mrtvý tah 5x5x50kg

Bench press volnou činkou  6x6x35kg

Poznámka: trénink č.1 podle tohoto rozpisu